Amsterdam

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland. De naam van de stad dateert uit de 12e eeuw toen een ‘dam’ werd aangelegd in de rivier de ‘Amstel’. In de volksmond wordt Amsterdam ook wel ‘Mokum’ genoemd. Deze bijnaam is afgeleid van het Hebreeuwse woord ‘Makom’ en betekent ‘plaats’ of ‘stad’. Overigens is Amsterdam niet de enige stad die Mokum als bijnaam heeft: ook de Israelische stad Tel Aviv wordt Mokum genoemd. Volgens schattingen zijn er in Amsterdam bijna net zoveel fietsen als inwoners. Sommige mensen claimen zelfs dat er meer fietsen zijn. Wist je ook dat Amsterdam 6 molens, 2.500 woonboten en 165 grachten heeft?

Handige Amsterdam apps

Betreed via je smartphone een wereld vol handige informatie! Of je nu bekend met Amsterdam bent omdat je hier woont, of omdat je een bezoek aan de stad brengt; met deze handige apps kan je niks ontgaan in Amsterdam.

Fiets Amsterdam  Aanbevolen Amsterdam apps Deze gratis apps voor je iPhone, iPad of Android telefoon komen goed van pas in Amsterdam, of je nu op bezoek bent of…Lees meer »

Zoekt u een unieke evenementenlocatie in Amsterdam? Kijk dan snel hier!

Activiteiten

Amsterdam is een stad met veel geschiedenis en bezienswaardigheden. Daarnaast heeft zij zich ontwikkeld als wereldstad met wel 1,6 miljoen inwoners. Amsterdam leeft en bruist 24 uur per dagen en heeft veel evenementen en activiteiten waardoor zij voor zowel Nederlanders als voor toeristen een geliefde stad is om te bezoeken. Level Eleven is gesitueerd in de Regardz Zilveren Toren, ongeveer 50 meter van het Centraal Station. U kunt tevens vanaf hier lopend naar de Dam. Evenementenkalender van Amsterdam Doe een tour of excursie om Amsterdam eens op een totaal andere manier te bekijken. Ook al woon je zelf in Amsterdam; heb je wel eens een rondvaart over de grachten gemaakt? Misschien vaar je wel langs je eigen huis! Je kunt je ook buiten de stadsgrenzen van Amsterdam wagen en de meer landelijke gebieden gaan verkennen, lekker vis eten in Volendam of een fietstocht door de duinen maken.

Shoppen

Amsterdam is een walhalla voor shopaholics. Met een uitgebreid winkelaanbod, variërend van exclusieve winkels tot grote warenhuizen. In Amsterdam kun je naar hartenlust shoppen! Openingstijden winkels Winkels in Amsterdam zijn doorgaans alle dagen van de week geopend. Dit geldt vooral voor de winkels in het centrum van de stad, maar de openingstijden verschillen per winkel en winkelgebied. Zie onderstaand voor de algemene richtlijnen:

  • Maandag: 13.00 – 18.00 uur (warenhuizen meestal vanaf 11.00 uur)
  • Dinsdag, woensdag, vrijdag: 09.00 – 18.00 uur
  • Donderdag: 09.00 – 21.00 uur
  • Zaterdag: 09.00 – 17.00 uur
  • Zondag: 12.00 – 17.00 uur (Amsterdam centrum)
RAREBIRD foto Barwerd van der Plas header Winkelgebieden in Amsterdam De Kalverstraat, de Nieuwendijk en de PC Hooftstraat zijn de belangrijkste winkelstraten van Amsterdam. Hier bevinden zich vooral de bekende en grotere warenhuizen… Lees meer ».